Pravna obavijest o korištenju kolačića na KUPKA.hr internet stranici
Pravna obavijest o korištenju kolačića na KUPKA.hr

Pravila o korištenju web kolačića

Danas, gotovo sve web stranice koriste kolačiće kako bi se poboljšalo korsničko iskustvo. Iako je korištenje kolačića u pravilu bezopasno, zakon korištenje ograničava, jer ih neki smatraju nametljivim i zato ih žele blokirati.

što su kolačići? kolačići su male tekstualne datoteke, koje web stranice stvore tijekom posjeta. U njima su pohranjene postavke za bolje korisničko iskustvo.

Kolačiće može stvoriti web stranica koju ste posjetili ili neka druga web stranica koja vodi sadržaj posječenoj web stranici. Oni mogu biti pohranjeni različito vrijeme - samo za vrijeme pregledavanja web stranice ili čak i duže.

Za rad naše web stranice, tj. online prodaje koristimo kolačić* neophodno potreban za identifikaciju vaše košarice, tj. za spremanje proizvoda u košaricu i nesmijete ga blokirati.

Osim gore navedenog kolačića koristimo još kolačić s kojim si zapamtimo Vašu odluku o upotrebi kolačića i kolačiće Google Analytics za statistiku pregleda naših pojedinih podstranica. Pridobljene informacije su spojene s ostalima i zatu su potpuno anonimne, upotrebljavaju se isključivo u cilju poboljšanja stranice. Osim navedenih, u upotrebi imamo umetak Facebook za povezivanje web stranice s našim FB prijatelji i Google+ umetak za obilježavanje sadržaja s +1.

Za veču prepoznatljivost i promociju, također koristimo Google-vo uslugu oglašavanja, zvanu Google AdWords i njihovu naprednu tehnologiju za remarketing. Ona radi na principu, da jednom kada posjetite našu web stranicu si Google to zapamti pomoću kolačića, te Vam na Googlovim partnerskim stranicama prikazuje oglase s našim sadržajem.

Pojedinosti o Googlovim kolačićima, namjeni i pravilima upotrebe pročitajte na njihovoj službenoj stranici tj. na linku ispod gdje nađete i informacije za ograničavanje upotrebe kolačića:

http://www.google.hr/policies/technologies/ads/

Isključivanjem, blokiranjem ili brisanjem kolačića (u cijelosti ili djelomično) možete spriječiti rad web stranice u predviđenim okvirima koje je postavio avtor, zato to ne preporučujemo!

Ako i dalje želite izbjeći kolačiće možete to učiniti u Vašem web pregledniku. Tu funkciju omugućava večina modernih web preglednika. Detaljne upute potražite u linijskom meniju "Pomoć" ili na službenim stranicama Vašeg preglednika.

Naziv kolačiča Svrha Trajanje Stvaratelj kolačića
       
*kosarica identifikacija Vaše košarice 8 dana LEMING d.o.o.
       
prikaz način prikaza web stranice (klasično / mobilno) 1 dan LEMING d.o.o.
       
kategorija zadnja ogledana kategorija proizvodov 1 dan LEMING d.o.o.
       
piskotki Dozvola za upotrebu kolačića 3 godine LEMING d.o.o.
       
/partnerski kolačići/ Statistika pregleda web stranice i napredne mogućnosti oglašavanja /različito/ Google Analytics
       

Za dodatne informacije vezane za kolačiće i rad naše web stranice smo Vam na raspolaganju i mi.

Ekipa KUPKA.hr & LEMING d.o.o.